![Nyomtatóbarát változat Nyomtatóbarát változat](https://www.melano.hu/sites/all/modules/print/icons/print_icon.png)
![Send by email Send by email](https://www.melano.hu/sites/all/modules/print/print_mail/icons/mail_icon.png)
![PDF version PDF version](https://www.melano.hu/sites/all/modules/print/print_pdf/icons/pdf_icon.png)
Most, hogy itt vannak a hideg őszi esték, mi is eshetne jobban mint egy igazi, otthon elkészített forró csokoládé? Következzen egy egyszerű recept!
HOZZÁVALÓK:
- 250 ml víz
- 50 g étcsokoládé
- 1 tk kakaóvaj
- ízlés szerint chilli, méz, vagy vanília
Elkészítés:
- A valódi forrócsokoládét úgy készítjük, hogy vízben vagy tejben olvasztjuk fel a csokoládé darabkákat. Az ital sűrűsége a felhasznált csokoládé mennyiségétől függ. .
- A tejhabosító ( például Sage BMF600) készüléken állítsa be a hőmérsékletet 60°C-ra. Lassan adja hozzá a csokoládé darabkákat! 250 ml vízhez kb. 50g étcsokoládé, ill. 60g fehércsokoládé szükséges és maximum egy teáskanál kakaóvajat adjon hozzá.
- A kész italt ízesíthetjük pl. chilli, méz, vagy akár vanília felhasználásával.
Forrás: sagehu.hu