Gyümölcsös jeges kávéreceptek a nyári felfrissülés jegyében

Létrehozás: 06/15/2024 - 18:25
Nyomtatóbarát változatSend by emailPDF version
A tavasz átadta a helyét a napsütötte nyárnak, ami egyet jelent a jeges kávék időszakával!

Ez remek alkalmat nyújt egy kis kísérletezéshez, amelyben a gyümölcsök édes és frissítő zamata találkozik a kávé erőteljes aromájával, hogy merész ízkombinációkat létrehozva tegyék még felejthetetlenebbé a nyári napkezdést vagy épp a fesztelen kikapcsolódást. A kávékészítés szakértőjeként a Krups összegyűjtött három meglepő gyümölcsös kávés italreceptet, amelyeket otthon is kényelmesen elkészíthetünk.

Az automata kávégépeknek köszönhetően a kávézás új szintre lépett, így már otthon is egyszerűen készíthetünk kávéházi minőségű feketét, legyen szó akár egy könnyed amerikai kávéról vagy egy testes eszpresszóról. A nyár ráadásul a jeges kávék kimeríthetetlen tárházát kínálja, közülük pedig még az igazán különlegesek is elkészíthetőek otthon. A Krups most három olyan inspiráló nyári kávékoktél receptjét hozta el, amelyekkel nem csupán a saját életünkbe hozhatunk meglepő csavart, de a vendégeinket is elkápráztathatjuk.

Málnás smoothie kávéval


Hozzávalók:
•    Dupla eszpresszó (100 ml)
•    200 g fagyasztott málna
•    300 ml zabtej
•    1 banán
•    1 evőkanál mandula püré vagy mandulavaj
•    1 evőkanál édesítetlen kakaópor 

Elkészítés:
Tegyük a turmixgépbe a málnát, az apróra vágott banánt, a mandula pürét vagy mandulavajat, a kakaóport és a tejet. Turmixoljuk simára, majd adjuk hozzá a frissen főzött kávét. Keverjük össze alaposan, öntsük egy nagy üvegpohárba, és már kortyolhatjuk is a gyümölcsös kávét.

Kókuszos jeges kávé

Hozzávalók:

•    80 ml espresszó
•    50 ml kókusztej
•    ½ evőkanál kókuszvirágcukor vagy nádcukor
•    1 gombóc kókuszfagylalt

Elkészítés:
Öntsük a kókusztejet egy pohárba, és adjunk hozzá egy gombóc kókuszfagylaltot, majd öntsük rá a frissen főzött eszpresszót. Szórjuk meg a tetejét kókuszvirág- vagy nádcukorral, és óvatos kevergetés mellett élvezzük a fagylalt édességét a kávé zamatos keserűségével.

Mentás ananászos kávékoktél

Hozzávalók (két adaghoz):
•    Caffè americano (120 ml)
•    20 ml limelé
•    150 ml ananászlé
•    1 tk agave szirup
•    10 db jégkocka
•    10 szál friss menta

Elkészítés:
Főzzük le a caffé americanót (eszpresszó és 1:3 forró víz), majd hagyjuk kihűlni. Tegyük a lime levét, az ananászlevet, az agave szirupot, hat jégkockát és a mentaleveleket egy koktél shakerbe, majd rázzuk össze alaposan. Ezután adjuk hozzá a kávét, és rázzuk további 20 másodpercig. A poharakba osszuk el a maradék jégkockákat, szűrővel öntsük bele a shaker tartalmát, és élvezzük a frissítő kávékoktélt.

Fotók: Krups (kivéve legfelső kép: Pixabay.com/Alexandra Koch)

Színes: 

A szerzőről

Melano
A Melano Közéleti és Kulturális Magazin célja, hogy kiszolgálja a Közép-Európa országainak kulturális és közéleti történései iránt érdeklődő olvasókat. A Melano.hu tematikájában elsősorban a Visegrádi-négyek közös ügyeire, zenei, filmművészeti, irodalmi és egyéb művészeti eseményeire koncentrál.