Ez remek alkalmat nyújt egy kis kísérletezéshez, amelyben a gyümölcsök édes és frissítő zamata találkozik a kávé erőteljes aromájával, hogy merész ízkombinációkat létrehozva tegyék még felejthetetlenebbé a nyári napkezdést vagy épp a fesztelen kikapcsolódást. A kávékészítés szakértőjeként a Krups összegyűjtött három meglepő gyümölcsös kávés italreceptet, amelyeket otthon is kényelmesen elkészíthetünk.
Az automata kávégépeknek köszönhetően a kávézás új szintre lépett, így már otthon is egyszerűen készíthetünk kávéházi minőségű feketét, legyen szó akár egy könnyed amerikai kávéról vagy egy testes eszpresszóról. A nyár ráadásul a jeges kávék kimeríthetetlen tárházát kínálja, közülük pedig még az igazán különlegesek is elkészíthetőek otthon. A Krups most három olyan inspiráló nyári kávékoktél receptjét hozta el, amelyekkel nem csupán a saját életünkbe hozhatunk meglepő csavart, de a vendégeinket is elkápráztathatjuk.
Málnás smoothie kávéval
Hozzávalók:
• Dupla eszpresszó (100 ml)
• 200 g fagyasztott málna
• 300 ml zabtej
• 1 banán
• 1 evőkanál mandula püré vagy mandulavaj
• 1 evőkanál édesítetlen kakaópor
Elkészítés:
Tegyük a turmixgépbe a málnát, az apróra vágott banánt, a mandula pürét vagy mandulavajat, a kakaóport és a tejet. Turmixoljuk simára, majd adjuk hozzá a frissen főzött kávét. Keverjük össze alaposan, öntsük egy nagy üvegpohárba, és már kortyolhatjuk is a gyümölcsös kávét.
Kókuszos jeges kávé
Hozzávalók:
• 80 ml espresszó
• 50 ml kókusztej
• ½ evőkanál kókuszvirágcukor vagy nádcukor
• 1 gombóc kókuszfagylalt
Elkészítés:
Öntsük a kókusztejet egy pohárba, és adjunk hozzá egy gombóc kókuszfagylaltot, majd öntsük rá a frissen főzött eszpresszót. Szórjuk meg a tetejét kókuszvirág- vagy nádcukorral, és óvatos kevergetés mellett élvezzük a fagylalt édességét a kávé zamatos keserűségével.
Mentás ananászos kávékoktél
Hozzávalók (két adaghoz):
• Caffè americano (120 ml)
• 20 ml limelé
• 150 ml ananászlé
• 1 tk agave szirup
• 10 db jégkocka
• 10 szál friss menta
Elkészítés:
Főzzük le a caffé americanót (eszpresszó és 1:3 forró víz), majd hagyjuk kihűlni. Tegyük a lime levét, az ananászlevet, az agave szirupot, hat jégkockát és a mentaleveleket egy koktél shakerbe, majd rázzuk össze alaposan. Ezután adjuk hozzá a kávét, és rázzuk további 20 másodpercig. A poharakba osszuk el a maradék jégkockákat, szűrővel öntsük bele a shaker tartalmát, és élvezzük a frissítő kávékoktélt.
Fotók: Krups (kivéve legfelső kép: Pixabay.com/Alexandra Koch)